onsdag 11 december 2013

SUPERVALÅRET 2014

4 år går fort och nu är det dags igen! 2014  "Supervalåret"  då vi alla skall rösta i EU-valet söndagen den 25 maj och "Sverigevalet"  d.v.s. riksdags-landsting/region- kommun söndagen den 14 september. Vellinge kommun står redo med 19 valdistrikt fördelade på 3 valktretsar spridda runt om i kommunen. Alla valdistrikt skall vara bemannade med röstmottagare från 9.00/21.00 och 8.00/20.00. 20 dagar före valdagen kan man förtidsrösta och kommunen kommer att ha 4 röstmottagningsställen som alla har öppet 6 dagar i veckan, ett ställe har öppet även på söndagen.
Nyhet för dessa två valen är att kommunen låter ett externt företag hjälpa till med rekryteringen av röstmottagare. Vem som helst kan anmäla sitt intresse att bli röstmottagare och det kommer stå bl.a. på kommunens hemsida vart man skall anmäla sig.

Folkpartiet anser att det är viktigt att skapa ett intresse för politik och demokratins villkor i allmänhet. Det är viktigt att man redan i unga år får en inblick hur demokratin fungerar. Därför anser vi i Folkpartiet att man skall erbjuda elever som går på gymnasieskolans tredje år och som har fyllt 18 år, att få möjlighet att få tjänstgöra som opolitiska valförrättare - 2 elever i varje valkrets. Vilket kommer att bli verklighet "Supervalåret - 2014". av Boel Franzén Sveger
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar